Utstillingstips: Sakte Bilder 

Om du er i nærheten av Lillehammer i sommer, anbefaler jeg deg å ta turen innom kunstmuseet for å se fotoutstillingen “Sakte Bilder”. Vi var der for litt over en uke siden og likte den ordentlig godt!

Utstillingen handler om det analoge fotografiets posisjon i en verden der digitaliseringen tar mer og mer overhånd. Som en reaksjon mot dette, har det oppstått en lengsel tilbake til håndverket og til det håndgripelige. “Sakte Bilder” har som tematikk den fotografiske prosessen, og gir en oversikt over norsk kunstfotografi i en tid preget av digital redigering og rask bildedeling. Samtidig handler utstillingen om tid,  om den tiden det tar kunstnerne å forberede fotografiene, og om den tiden det tar å etterarbeide dem i mørkerommet. Dette i kontrast til det digitale bildets hurtighet. Ved hjelp av ulike fotografiske virkemidler, har de også skapt bilder som vi som beskuere må ta oss tid til å se på og reflektere rundt før vi klarer å forstå dem. Det krever altså litt mer innsats av oss enn når vi sitter og scroller ned instagramfeeden med mobilen… En veldig fin utstilling med et spennende og viktig tema.

Utstillingen står fremme til 11.september, og jeg anbefaler alle å ta seg en tur.

lhmrlhmr2lhmr3