Ukas italiener: Bacchus

caravaggio_4_bacchus_1595-548x640
Michelangelo Merisi da Caravaggio, Bacchus, 1595

Dette innlegget er dedikert min kjære italienske og vinelskende mann. Bildet dere ser over kunne ha vært Luca i et tidligere liv, men er et maleri fra 1595 av den italienske mesteren Caravaggio. Det viser et portrett av Bacchus, den romerske vinguden. Han sitter i en elegant stilling, og nyter et glass rødvin, med blomster i håret og et fat av frukt og planter foran seg. Caravaggio, en av barokkens største kunstnere, var en kontroversiell figur i sin samtid, mye på grunn av sin svært naturalistiske stil. Han var ikke interessert i å forskjønne motivene sine, noe som kunne provosere, da de fleste av oppdragene hans kom fra den katolske kirken. Caravaggio er også kjent for sine dramatiske effekter av lys og skygge, og regnes som den såkalte chiaroscuro-teknikkens mester. Chiaroscuro (italiensk for “lyst-mørkt”) er en teknikk som vektlgger sterke kontraster, og bildet over er et godt eksempel på det. Ha en fin tirsdagskveld alle sammen!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s