Sebastião Salgado

larger.jpg
Kafue National Park, Zambia, 2010
antartic
Chinstrap Pinguins, Deception Island, Antarctica, 2005
dessert
Desert Hell, Kuwait, 1991
rom
The Roraima Tepui, Venezuela, 2006
dinkagirl
Dinka Girl at Kolkuei Cattle Camp, Southern Sudan, 2006
siberia.jpg
Crossing the Ob River, Siberia, Russia, 2011
motherchidl.jpg
Mother and Child at the Korem Camp, Ethiopia, 1984
mali.jpg
Mali, 1985
salgado
Dinka Cattle Camp of Kei, Southern Sudan, 2006
whale
Southern Right Whale, Patagonia, Argentina, 2004

Sebastião Salgado er en brasiliansk fotograf og fotojournalist som reiser verden rundt for å dokumentere “menneskets tilstand på planeten vår idag”, som han selv uttrykker det. Med et hjerte som banker for de svakeste blant oss, skildrer han livet til mennesker rammet av krig, sult og fattigdom. Vill, urørt natur, truede dyrearter og verdens minoriteter er andre temaer som opptar ham. Typisk for Salgado er at han fremstiller motivene sine på en opphøyd, nærmest majestetisk måte. På den måten gir han motivene verdighet og respekt – uansett hvor grusomme omstendighetene måtte være. Han er svært opptatt av nord-sør problematikk, og blant annet goodwill ambassadør for UNICEF. Med fotografiene sine ønsker han å minne oss på hvor viktig det er å ta vare på planeten vår, og alle som lever på den, mennesker som dyr. Ta deg gjerne tid til å se på denne videoen (som varer i ca. 15 minutter) der Salgado prater om sin bakgrunn, sitt virke som fotograf og politiske engasjement. Ønsker alle en fin tirsdagskveld videre!

Leave a Reply