Sebastião Salgado

larger.jpg

Kafue National Park, Zambia, 2010

antartic

Chinstrap Pinguins, Deception Island, Antarctica, 2005

dessert

Desert Hell, Kuwait, 1991

rom

The Roraima Tepui, Venezuela, 2006

dinkagirl

Dinka Girl at Kolkuei Cattle Camp, Southern Sudan, 2006

siberia.jpg

Crossing the Ob River, Siberia, Russia, 2011

motherchidl.jpg

Mother and Child at the Korem Camp, Ethiopia, 1984

mali.jpg

Mali, 1985

salgado

Dinka Cattle Camp of Kei, Southern Sudan, 2006

whale

Southern Right Whale, Patagonia, Argentina, 2004

Sebastião Salgado er en brasiliansk fotograf og fotojournalist som reiser verden rundt for å dokumentere “menneskets tilstand på planeten vår idag”, som han selv uttrykker det. Med et hjerte som banker for de svakeste blant oss, skildrer han livet til mennesker rammet av krig, sult og fattigdom. Vill, urørt natur, truede dyrearter og verdens minoriteter er andre temaer som opptar ham. Typisk for Salgado er at han fremstiller motivene sine på en opphøyd, nærmest majestetisk måte. På den måten gir han motivene verdighet og respekt – uansett hvor grusomme omstendighetene måtte være. Han er svært opptatt av nord-sør problematikk, og blant annet goodwill ambassadør for UNICEF. Med fotografiene sine ønsker han å minne oss på hvor viktig det er å ta vare på planeten vår, og alle som lever på den, mennesker som dyr. Ta deg gjerne tid til å se på denne videoen (som varer i ca. 15 minutter) der Salgado prater om sin bakgrunn, sitt virke som fotograf og politiske engasjement. Ønsker alle en fin tirsdagskveld videre!