Ukas fotografi: Migrant Mother

migrant-mother-by-dorothea-lange.jpg
Dorothea Lange, “Migrant Mother”, 1936

I 1936 tok den amerikanske fotografen og fotojournalisten Dorothea Lange det berømte bildet “Migrant Mother”. Du har sikkert sett det før. Bildet viser den fattige syvbarnsmoren Florence Owens Thompson fra California. Hun har en baby i armene, et barn klamret til hver sin skulder, og et tydelig bekymret blikk i ansiktet. Da den store depresjonen rammet verden på 1930-tallet, ble et stort antall amerikanere hjemløse, og tvunget til å reise landet rundt på leting etter arbeid. Sjokkert over den brutale virkeligheten disse menneskene ble kastet ut i, bestemte Dorothea Lange seg for å dokumentere de hjemløses kamp for tilværelsen gjennom kameralinsa. “Migrant Mother” er det mest berømte fotografiet hennes, og er blitt et symbol på 30-tallets depresjon. Bildet er derimot like aktuelt idag, i en verden som opplever en av de verste flyktningskrisene på lang tid. Rundt omkring i verden sitter en rekke mødre og fedre og bekymrer seg over fremtiden til barna sine, slik som Thompson gjorde det for 80 år siden. Om du har lyst til å hjelpe noen av disse, kan du senke en gave til det arbeidet som Redd Barna gjør i Syria her. Ha en fin onsdagskveld alle sammen!

Kilder: Museum Ludwig Cologne, “20th Century Photography”, Taschen, Köln 2012

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s