Ukas fotografi: Le Baiser de l’Hôtel de Ville

robert-doisneau

Robert Doisneau, Le Baiser de l’Hôtel de Ville, 1950

Hei alle. Er dere i humør for litt fransk romantikk på en torsdagskveld? Strålende, det er jeg også! La oss drømme oss bort i “Le Baiser de l’Hôtel de Ville”; franske Robert Doisneaus berømte fotografi av et forelsket par som kysser hverandre midt på den travle handlegaten Rue de Rivoli i Paris. Robert Doisneau (1912-1994) var en av pionerene innenfor fotojournalistikk og en av 1900-tallets mest populære fotografer. Med sine sjarmerende skildringer av livet i Paris gater og cafeer, fanget han myten om det franske joie de vivre bedre enn noen annen. “Le Baiser de l’Hôtel de Ville” er det mest kjente bildet hans og et svært elsket motiv. Ikke så rart kanskje, ettersom det byr på den forestillingen om det romantiske og lidenskapelige Paris som så mange av oss svermer for og drømmer om. En kliché ja, men det er lov iblant det. Ha en fin, fin torsdagskveld alle sammen!