Munch Mandag: Dagen derpå

dagenderpa

Edvard Munch, Dagen Derpå, 1894

 Hei alle sammen! Jeg håper alt er bra med dere. Det har vært stille på bloggen en stund nå. Lysten er der, men det har rett og slett vært vanskelig å finne tid. Denne tida på året er ikke den enkleste for de av oss som har småbarn i hus. Basillene er på fremmars, og det ene viruset avløser det andre i barnehagen. For vår del gikk mesteparten av november med til sykdom, både hos store og små. Samtidig er det innspurt på jobb, og jula som skal forberedes, med alt det som det innebærer. Kveldene med blogging har derfor blitt ofret til fordel for andre aktiviteter, og sånn må det vel nesten bare være i perioder. Jeg liker det ikke, men innlegg som var planlagt for desember, får heller komme i januar  – jeg håper dere kan tilgi meg det. Men et aldri så lite innlegg i Munch Mandag-spalten skal vi nå få til. “Dagen Derpå” er ukas valg, og det er ikke helt uten grunn. Jeg vil tror at motivet taler for seg selv, og istedetfor en billedanalyse vil jeg faktisk komme med en liten oppfordring idag. Med tanke på at vi er inne i årets store festsesong, synes jeg vi skal minne hverandre på at jula først og fremst er barnas høytid – og ingen barn fortjener å våkne opp med mamma og pappa liggende på senga slik som kvinnen i Munchs bilde gjør her. Selvsagt skal vi kose oss med julemat og godt drikke, men la oss gjøre det med måte! Ønsker dere alle en fin desemberuke videre!