God jul!

ilonwikland

Ilon Wikland, illustrasjon fra”Jul i Bullerbyn” av Astrid Lindgren, 1963

Tenk, så var allerede julaften her! Jeg håper dere alle har kommet i mål og kan lene dere tilbake og la julefreden synke inn nå. For meg er det ingenting som er mer jul enn boka “Jul i Bakkebygrenda” (eller “Jul i Bullerbyn” som den heter på svensk) av Astrid Lindgren. Den er blitt flittig lest hver jul siden jeg var liten, og i år gleder jeg meg til å lese den til dattera mi. Jeg husker godt hvordan jeg som liten satt og bladde i boka og så på bildene om og om igjen. Det er jo virkelig julens magi som vises her – og jeg synes fortsatt den dag idag at bildene er fantastisk fine. Kvinnen bak heter Ilon Wikland, en svensk illustratør, som har illustrert flere av Lindgrens bøker. Det blir derfor med et bilde fra “Jul i Bakkebygrenda” at jeg ønsker dere alle sammen en riktig god jul!