God jul!

ilonwikland
Ilon Wikland, illustrasjon fra”Jul i Bullerbyn” av Astrid Lindgren, 1963

Tenk, så var allerede julaften her! Jeg håper dere alle har kommet i mål og kan lene dere tilbake og la julefreden synke inn nå. For meg er det ingenting som er mer jul enn boka “Jul i Bakkebygrenda” (eller “Jul i Bullerbyn” som den heter på svensk) av Astrid Lindgren. Den er blitt flittig lest hver jul siden jeg var liten, og i år gleder jeg meg til å lese den til dattera mi. Jeg husker godt hvordan jeg som liten satt og bladde i boka og så på bildene om og om igjen. Det er jo virkelig julens magi som vises her – og jeg synes fortsatt den dag idag at bildene er fantastisk fine. Kvinnen bak heter Ilon Wikland, en svensk illustratør, som har illustrert flere av Lindgrens bøker. Det blir derfor med et bilde fra “Jul i Bakkebygrenda” at jeg ønsker dere alle sammen en riktig god jul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s