Bildedagbok IV

img_8719

Bologna

img_8698

Bologna

img_8707

Bologna

img_8748

Ferrara

img_8750

Ferrara

img_8725

Ferrara

Å, hvilken fin start på året vi har hatt; deilige dager i Italia med familie og venner. Vi har startet hver dag med en cappuccino i sola (strengt tatt innendørs, men en sol som skinner gjennom vinduet klokka 07.30 om morgenen var svært så etterlengtet for oss i disse dager!), før vi har satt kursen mot en eller annen by. Så har vi ruslet rundt i smale gater og smug, gått på marked og funnet oss en piazza der barna har kunnet springe fritt omkring. Vi har kost oss med firetimers familieluncher rundt lange bord, og definitivt spist altfor mye salame, pecorino, cappeletti og bistecca – og sikkert hundre ulike typer av panettone. Og vi har til og med klart å gjennomføre siesta på hele familien om ettermiddagen, slik at vi har kunnet ta med oss barna ut på restaurant om kvelden, du vet, slik som italienerne gjør, og uten at det ender med bare skrik, som det har brukt å gjøre tidligere med våre barn som er vant til å legges klokka sju. Her kommer enda noen bilder fra ferien vår, denne gangen fra Bologna og Ferrara; sistnevnte en by jeg definitivt anbefaler alle å besøke om dere skulle befinne dere i Emilia-Romagna regionen. En liten perle av en renessanseby, som er en del av verdensarvlisten til UNESCO. Nå er strengt tatt halve Italia på den listen, men allikevel – Ferrara er veldig fin. Ikke har turismen klart å ødelegge sjarmen dens enda heller, noe som iallefall er et stort pluss for meg. Det snakkes faktisk italiensk rundt deg, og for å gjøre deg forstått, må du kanskje prøve deg på noen italienske gloser og gester. Men det er jo bare moro, er det ikke? Ønsker dere alle en god kveld videre!