Artists Against Trump: Shepard Fairey

shepardfairey
Plakater av Shepard Fairey

Idag innsettes Donald Trump som president i USA. I den anledning har Shepard Fairey, kunstneren bak den berømte “Hope” plakaten  fra Obamas valgkamp i 2008, laget tre nye plakater i protest mot Trump. De tre plakatene viser hvert sitt portrett av henholdsvis en muslimsk, en latinsk og afroamerikansk kvinne. Fairey sier at disse tre gruppene var de som ble mest kritisert av Trump under valgkampen, og kanskje derfor vil være de som føler seg minst ivaretatt av Trumps nye administrasjon (les hele artikkelen fra CNN her). Under hvert bilde finner man utsagnene “We the People Are Greater Than Fear”, “We the People Defend Dignity” og “We the People Protect Each Other”. Hipp hurra for kunstnere som står opp for toleranse og likeverd! Synes plakatene og deres budskap er like relevante i Norge som i USA om dagen jeg. Så for all del – lik og del!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s