Sidsel Paaske i England

paaske1.jpg

Fra utstillingen “Like før” med Sidsel Paaske på Museet for Samtidskunst

En av de fineste utstillingene jeg så i fjor var uten tvil «Like før» med Sidsel Paaske på Museet for Samtidskunst. Utstillingen kastet lys over et fantastisk kunstnerskap som på uforståelig vis hadde gått i glemmeboken av den norske kunsthistorien (les mer her). Utstillingen har vært en stor suksess siden den åpnet, og mange har blitt rørt av Paaskes kunst og historie. 36 år skulle det ta, men til slutt fikk nordmennene endelig øynene opp for denne høyst interessante kunstneren, og nå følger resten av verden etter også. I helga åpnet nemlig utstillingen «Threads & Making» på Turner Contemporary i Margate i England, der Sidsel er presentert med flere smykker. «Threads & Making» er en stor utstilling som omfatter verk innenfor skulptur, installasjon, vev og smykkekunst fra begynnelsen av 1900-tallet og fram til idag. Mer enn 40 kvinnelige kunstnere fra ulike land er representert, og det disse damene har til felles er at de, som Paaske, eksperimenterte med ulike medier og uttrykk. Slik snudde de opp ned på etablerte former innenfor kunst og kunsthåndverk – og utfordret folks syn på hva kunst kan væreWomen who kick ass, med andre ord! Og det er jo nettopp dette ved Paaskes kunstnerskap som fascinerer så mye, denne herlige lekenheten og stadige utforskningen av den kreative prosessen. Så det er veldig moro, og veldig riktig, at hun er blitt valgt ut til «Threads & Making» på Turner Contemporary. En utstilling som ser kjempespennende ut, og som burde være vel verdt å få med seg om du er innom England i vår.

Og du, om du ikke har sett utstillingen med Sidsel Paaske på Museet for Samtidskunst enda, er det heller ikke for sent. Den står framme til 26. februar, så du har fortsatt en måned på deg. Den ANBEFALES, med store bokstaver! Ha en fin mandagskveld alle sammen!