Vårsalongen 2017

liljevalchs

Venstre rad: utstillingskatalog, Snöfrid Caldeborg & Bok Ek. Midre rad: Emma Åvall & Ulla Andersson. Høyre rad: Vinícius dos Santos,  Julia Sandberg Hansson & Therese Olsson

Da jeg var i Stockholm forrige uke, passet jeg på å ta turen innom Vårsalongen. Utstillingen er det svenske svaret på den norske Høstutstillingen og viser verk valgt ut av en jury. Til utstillingen i år kom 2505 søknader inn, og 127 kunstnere ble valgt ut. Juryen besto av de kjente svenske kunstnerne Ernst Billgren og Charlotte Gyllenhammar, samt musikeren og skuespilleren Magnus Uggla. På samme måte som vår Høstutstilling, viser Vårsalongen opp verk av etablerte kunstnere side om side med yngre, mer ukjente navn. På samme måte er også ulike medier, uttrykk og materialer representert, noe som gir en utstilling med et bredt og variert innhold. Selv om jeg ikke hadde så mye tid, nøt jeg virkelig besøket, og syntes det var mye spennende å se. Både Vårsalongen og vår Høstutstilling er liksom en hyllest til kreativiteten og det skapende sinn –  alt er lov, og det er så befriende å se. Nå heier jeg bare på at min venninne Frida, som jobber på kunstprosjektet Toilet Feet (en humoristisk kommentar til narsissismen i sosiale medier, sjekk ut instagramkontoen toilet_feet), blir valgt ut til å være med på neste års Vårsalong! Det hadde vært noe!

Om du skal til Stockholm i vinter og ble nysgjerrig på utstillingen, finner du mer info her. NB. Vanligvis vises Vårsalongen i Liljevalchs lokaler på Djurgården, men på grunn av renoveringsarbeid finner du den i år i Malmskillnadsgatan 32, midt i sentrum, et stenkast fra Sergels Torg. Utstillingen står framme til 5.mars.