Bildedagbok fra Piemonte: Serralunga d’Alba

IMG_1246

fullsizeoutput_2424

fullsizeoutput_23bb

fullsizeoutput_23d8

fullsizeoutput_23d4

Jada, så var vi igang! Første besøk til “super sjarmerende middelalderby”, som jeg har en aldri så liten forkjærlighet for, ble gjort i idag. Serralunga er en av de mest kjente landsbyene i vindistriktet Langhe, og ligger ikke så langt vekk fra Barolo. Det er også en kommune, som er særlig kjent for sin produksjon av barolovin. Selve landsbyen domineres av sitt vakre slott fra 1300-tallet, som er et av Piemontes best bevarte middelalderslott. Slottets karakteristiske form gjør at Serralunga er enkel å kjenne igjen fra de andre åsene i Langhe-distriktet. Det er en rolig og liten landsby, som ikke tar stort mer enn 10 minutter å traske igjennom. Det vil si, så lenge du ikke gjør som meg, og stopper hvert tiende meter for å ta bilder av det vakre slottet, de fargerike husene, og de grønne vinmarkene som omgir byen på alle kanter. Da bruker du lenger tid. Bildene over er fra vårt besøk idag.

Bilder: Privat