Bildedagbok fra Piemonte: Monforte d’Alba

fullsizeoutput_2427IMG_1257fullsizeoutput_23dafullsizeoutput_243d

Igår tok vi turen til Monforte d’Alba som viste seg å være en liten perle av en by! Om du er i Piemonte, anbefaler jeg definitivt å ta turen innom. Vi har besøkt ganske mange av småbyene i Langhe-distriktet nå, og Monforte er definitivt en favoritt sammen med Neive. For det første er Montforte en by som oser av liv. Blant annet arrangeres en jazzfestival her hver sommer, noe som gjør at det yrer av folk. Da vi kom, ble vi stoppet på veien av et opptog av kanskje 200 Vespaer som suste forbi, og på en parkeringsplass i byen sto en lang rekke med traktorer til oppstilling – til stor glede til gutten vår på 2.5. Selve byen består av en nyere del nede langs veien, og gamle byen på en ås ved siden av. Vi parkerte bilen ved siden av en praktfull kirke fra 1800-tallet, og på vei opp mot gamle byen, gikk vi forbi et livlig torg med fortausrestauranter- og cafeer. Turen gikk så videre opp bratte og trange gater i gamle byen, med små hus i rosa, orange og gule farger på hver side. Så fint! På toppen fant vi en nydelig utsikt over vinlandskapet rundt, samt nydelig arkitektur. Residensen til den adelige familien Scarampi del Cairo ble i sin tid bygget på grunnmurene til byens gamle middelalderslott, og definitivt verdt å se. Høydepunktet for meg var derimot en samling av to små kirker fra 1500-tallet, et lite sjarmerende amfiteater og et klokketårn fra 1200-tallet helt ytterst på åssiden.

Bilder: Privat