Bildedagbok fra Piemonte: Barolo

fullsizeoutput_249f

fullsizeoutput_24f8

fullsizeoutput_248a

fullsizeoutput_249b

fullsizeoutput_24fc

fullsizeoutput_25e0

fullsizeoutput_2500

Jeg regner med at Barolo ikke trenger noen lengre introduksjon. Dere kjenner alle helt sikkert til denne rødvinen, som er en av Italias mest berømte (og dyreste), og laget av druen nebbiolo. Men Barolo er også navnet på en kommune og en landsby, og noen bilder fra landsbyen ser du her. I motsetning til de fleste andre landsbyer i Langhe-distriktet, ligger den ikke plassert oppe på en ås, men nede i en dal. Også denne landsbyen domineres av et vakkert middelalderslott, som idag typisk nok huser et museum for vin. Vi var innom den kjente vinprodusenten Bartolo Mascarello da vi var her. De er berømt for sin barolovin laget på den tradisjonelle måten, det vil si ved hjelp av lang maserasjonstid, og lagring på store gamle fat. På den andre siden har du modernistene, som har tatt i bruk nyere forskning og lagrer vinen i franske eikefat (barrique).