Andy Warhol at Moderna Museet, Stockholm

fullsizeoutput_2a9cfullsizeoutput_2a9efullsizeoutput_2a9dfullsizeoutput_2aa0IMG_2199IMG_2206

Noen bilder fra forrige helg i Stockholm, der en ny Andy Warhol utstilling nettopp har åpnet. Jeg tror ikke at Warhol behøver noen lengre introduksjon her. Kongen av Pop Art er nok kjent for de aller fleste. Utstillingen i Stockholm tar utgangspunkt i Warhols første utstilling i Europa, som ble organisert nettopp på Moderna Museet i 1968. Den forteller oss historien fra den gang da Warhol og team inntok Stockholm, samtidig som vi får et bredere innblikk i Warhols verden. Utstillingens vegger er inspirert av Warhols studio “The Factory” og dekorert i sølvpapir. Musikk av Velvet Underground, bandet som Andy Warhol var en slags manager for, spilles mellom veggene. Samtidig setter utstillingen fokus på noen av de typiske emnene som gjerne går igjen når det handler om Warhol, det vil si skillet mellom kunst og populærkultur, kopier og originaler. Definitivt verdt et besøk for deg som er innom Stockholm i høst.

Ønsker dere alle en fin helg (i stormen)!

Bilder: Privat