Black Week, part 2

fk5fk2fk
Den amerikanske kunstneren Franz Kline gir en mesteroppvisning i hvilken kraft noen svarte penselstrøk kan ha på et hvitt lerret! Kline var en del av miljøet rundt Jackson Pollock og en av de sentrale malerne innenfor abstrakt ekspresjonisme på 1940- og 1950- tallet. Akkurat som Pollock, praktiserte han action painting, en måte å male på som setter selve skapelsesprosessen i fokus. Maling blir gjerne kastet eller sprøytet på lerretet ved hjelp av store bevegelser. Får du ikke lyst til å prøve selv? Jeg liker at man så tydelig kan se sporene etter penselstrøkene i disse bildene. Synes liksom at jeg kan se for meg kunstneren der han står og påfører lerretene maling. Hvilken dynamikk! Energien i bildene roes derimot noe ned ved hjelp av de monokrome fargene. Den perfekt kontrasten, på samme måte som det svarte mot det hvite. Ha en fin dag alle sammen!